Prima pagina

Ghidul cumparatorului

Informatii generale

6 pasi de urmat pentru cumpararea unei proprietati

Cum te putem ajuta?

Identificarea cerintei tale: iti vom contura specificatiile proprietatii dorite avand in vedere varsta, membrii familiei si necesitatile tale: gradinite, scoli, parcuri in zona sau orice altceva ne vei transmite.

Consultantul Coldwell Banker Affiliates of Romania selecteaza din portofoliul agentiei acele proprietati care indeplinesc cerintele tale. Imediat ce gasim ofertele care se pliaza profilului tau iti vom trimite o lista cu ele. Sau te invitam la unul din birourile noastre, unde vei fi intampinat de consultantul tau imobiliar si veti analiza impreuna ofertele propuse.

Urmeaza un tur de vizionari in urma caruia iti vei forma o parere despre ofertele propuse. Timpul tau este important. Consultantii nostri vor face tot posibilul sa grupeze cat mai multe vizionari pe durata unui tur.

In functie de criteriile proprii si in urma vizionarilor, iti alegi casa pe care doresti sa o achizitionezi.

Dupa aceasta etapa se va negocia, cu proprietarul, pretul final.

Ultimul pas consta in semnarea actelor.

Cum iti alegi casa?

Tipul proprietatii este un criteriu extrem de important in decizia de cumparare datorita avantajelor si dezavantajelor pe care le au imobilele situate in diverse cartiere, situate in complexe rezidentiale noi sau vechi.

Principalul lucru la care se gandesc cumparatorii, dupa alegerea cartierului, este numarul de camere. Apoi, pe masura ce vizionezi proprietati, tine intotdeauna cont de urmatoarele considerente:

 • nevoile tale, buget, gusturi personale;
 • facilitatile oferite de zona (scoli, parcuri, centre comerciale, mijloace de transport etc.);
 • o proprietate noua sau una ce necesita lucrari de renovare;
 • posibilitatea/usurinta in eventualitatea re-vanzarii.

Care sunt costurile tale totale?

 • A. Pretul proprietatii
 • B. Taxele si onorariile notariale la semnarea contractului de vanzare cumparare, taxa ANCPI
 • C. Comisionul catre firma de consultanta imobiliara

Incheierea tranzactiei

Atunci cand te-ai decis sa iti achizitionezi o proprietate, primul pas pe care va trebui sa il faci este sa inchei un antecontract de vanzare cumparare autentificat la notariat sau semnat la sediul unuia dintre birourile Coldwell Banker.

Ce presupune antecontractul de vanzare-cumparare?

 • stabilirea pretului prorpietatii pe care urmeaza sa o achizitionezi;
 • avansul pe care urmeaza sa il primeasca proprietarul;
 • termenul maxim de semnare a contarctului de vanzare cumparare in forma autentica;
 • data eliberarii apartamentului daca este cazul;
 • stabilirea actelor necesare incheierii contractului de vanzare cumparare in forma autentica;
 • orice alte clauze pe care partile le considera necesare la incheierea contractului de vanzare cumparare in forma autentica.

Actele necesare pentru cumpararea unei proprietati

 • Actele de proprietate ale imobilului in original (cele mai des intalnite acte de proprietate sunt: act de vanzare-cumparare, contract de donatie, contract de schimb, sentinta civila definita si irevocabila, certificat de mostenitor, contract de construire etc.);
 • documentatie cadastrala;
 • incheiere de intabulare;
 • extras de carte funciara pentru autentificare eliberat de ANCPI;
 • adeverinta tip eliberata de Asociatia de Proprietari;
 • certificat fiscal eliberat de Primaria de sector - Directia de Taxe si Impozite.

Actele necesare pentru cumpararea unei proprietati

 • Surse proprii - In acest caz, se recomanda semnarea unui antecontract, suma avansului urmand a fi agreata de parti. Data semnarii contractului de vanzare cumparare la notariat se va stabili in functie de disponibilitatea lichiditatilor si a stadiului in care se afla actele de proprietate;
 • Credit ipotecar sau imobiliar;
 • Credit obtinut prin programul Prima Casa - In aceste cazuri iti vom pune la dispozitie ofertele de creditare pe care le au majoritatea bancilor mari cu care avem semnate contracte de parteneriat;

Coldwell Banker Affiliates of Romania este liderul pietei rezidentiale din Romania si este reprezentantul local al uneia dintre cele mai cunsocute companii imobiliare la nivel mondial.

Experienta dobandita si impedimentele intalnite pe parcurs au contribuit la formarea unui know-how extrem de valoros pe care il impartasim si pe baza caruia ne ghidam in luarea fiecarei decizii.

Mii de proprietati

Mii de proprietati

Reteaua Coldwell Banker Affiliates of Romania detine cel mai mare portofoliu de locuinte vechi si planuieste o extindere puternica si in ceea ce priveste locuintele noi.
Criza nu ne-a daramat, ci ne-a facut mai puternici. Avem in portofoliu un numar de 9 258 de proprietati din segmentul rezidential vechi si cateva mii din segmentul nou.

Codul de etica si standarde de practica

Prezentul cod de conduita etica defineste idealurile, valorile, principiile si normele morale pe care angajatii si colaboratorii Coldwell Banker consimt sa le respecte si sa la aplice in activitatea desfasurata in cadrul societatii. Implementarea codului de etica in cadrul companiei este utila pentru promovarea unei conduite profesionale etice, si evitarea aparitiei unor situatii care ar putea afecta reputatia companiei.

Codul de conduita etica prezinta valorile fundamentale pe care trebuie sa ni le insusim si sa le respectam.

» descarca

Istorie Coldwell Banker

Istorie Coldwell Banker

Cu 100 de ani in urma, Colbert Coldwell a infiintat afacerea care urma sa ajunga prima organizatie imobiliara nationala americana, Coldwell Banker Real Estate Corporation.

» mai departe

© 2007-2010 Coldwell Banker Affiliates of Romania. Coldwell Banker, Coldwell Banker Commercial, Coldwell Banker Previews International and the logos are pending or registered trademarks licensed to Coldwell Banker Affiliates of Romania. Each Office is Independently Owned and Operated.

Lorem ipsum.